izdavanje-apartmana-u-Kotoru-MS-Nekretnine-1

Izdavanje apartmana u Kotoru garantuje najljepše ljetovanje u Crnoj Gori 2020.

Bokokotorski zaliv opravdano nosi naziv “biser Jadrana”. Nevjerovatni spoj morskog plavetnila, zelenih nijansi šumovitih predjela Lovćena i Orjena i strmih stijena koje se ogledaju u vodi stvaraju jedinstven prizor koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Te ne čudi što je iznajmljivanje vila u Crnoj Gori najvećim dijelom fokusirano na ovaj dio primorja.

Počev od Hercegnovskog zaliva, preko Kumborskog tjesnaca, pa do Rosanskog zaliva – svako, pa i najmanje mjesto, Boke privlači pažnju turista iz cijelog svijeta. Ipak, među njima se izdvaja Kotor.

Po čemu je ovaj grad poseban otkriva vam u ovom blogu agencija za prodaju nekretnina, MS Nekretnine.

Izdavanje apartmana u Kotoru ima dugu tradiciju

Vjerovali ili ne, Kotor postoji više od 2 milenijuma. Prvi put se naselje pominje u doba Rimskog carstva. Naime, Acruvium, kako je se tada zvao, nastao je 169. godine prije Nove ere kao dio rimske provincije Dalmacije.

Nakon pada Rimskog carstva, 476. godine, Kotor je bio pod vlašću Vizantije, koja mu je dala ime Dekaderon. Da bi od 1185. godine ušao u sastav Srednjevjekovne srpske države. Upravo su Nemanjići zaslužni za današnji naziv, Kotor.

izdavanje apartmana u Kotoru MS Nekretnine 2

Vremenom, ovaj primorski grad su osvajali i Ugari, Austrijanci, Francuzi, Rusi. Dok su mnogi drugi narodi pokušavali da ga zauzmu. Neretko je bio meta i pljački gusara sa mora. Zbog toga je Kotor od najranijih dana okružen jakim, zaštitnim bedemima, dugim 5 km. Oni ga i danas, sa svojim kapijama, čine prepoznatljivim.

Glavna kapija je izgrađena u 16. vijeku. Samim tim, odiše renesansno-baroknim stilom sa masivnim stubovima. Poznata je i kao Morska kapija, jer je u to vrijeme more dopiralo čak do njenog ulaza. Iako je ranije nastala, Sjeverna kapija je manje značajna. Njen karakteristični dio je most kojim se može preći preko rijeke Škundre. Južna kapija ili vrata od Grudića sačinjena je, zapravo, od 3 pojasa kapija, koja su sagrađena u različito vrijeme.

Izdavanje apartmana Kotor garantuje vam obilje događaja i kulturnih manifestacija!

Kotor je grad koji “živi“ tokom cijele godine. Baš kao što izdavanje apartmana u Budvi donosi najbolji provod, tako je Kotor najpoznatiji po pitanju kulture i kulturnih znamenitosti. Ujedno, i crnogorski grad koji je uvršten u UNESKO listu svjetske kulturne baštine.

Već pri prolazu kroz bilo koju kapiju nailazite na splet ulica, kuća i zdanja koje oslikavaju ilirsku, rimsku, gotsku, renesansu, baroknu umjetnost. Gotovo na svakom koraku, makar na kratko, možete se vratiti u neku od minulih epoha koje su ostavile traga u ovom prelijepom gradu. Tako je Katedrala Sv. Tripuna pravi predstavnik romaničke arhitekture, a vizantijsko-raški stil pruža Crkva Sv. Nikole.

Zatim, tu su Crkva Svetog Luke, Crkva Svete Marije, Crkva Gospe od zdravlja, Pomorski muzej, Trg od oružja sa Sat kulom, pored koje se nalazi srednjevjekovni stub srama.

U Kotoru se nalaze i mnogobrojne palate. Najzanimljivije su palata Drago sa gotskim prozorima, palata Bizanti, palata Pima sa elementima renesanse i baroka, kao i palata Grubonja, na kojoj se nalazi grb stare kotorske apoteke. Dok oni željni avanture mogu se uputiti uz serpentine ka tvrđavi San Đovani. A na samom vrhu vas čeka najljepši pogled koji obuhvata cijeli zaliv.

Pored znamenitosti, Kotor je čuven i po brojnim manifestacijama. Odmah na početku godine održavaju se Kotorski festival i Dani kamelije. U toku ljeta možete uživati u najboljem filmskom festivalu, Kotorskoj ljetnjoj fešti i Internacionalnom ljetnjem karnevalu, a za najmlađe pripremljen je Festival djeteta. Veliku pažnju turista, ali i stanovnika privlači Bokeljska noć. Odnosno, defile ukrašenih čamaca koje prati pjesma. Vesela atmosfera završava se svečanim vatrometom.

U Kotoru vas čekaju crnogorski specijaliteti

Ono što izdavanje apartmana u Kotoru čini posebnim za turiste jesu tradicionalni mediteranski specijaliteti ovog kraja. To su, prije svega, kotorske njoke i riblji brodet, tj. vrsta čorbe koja se sprema od ribe, riže i raznih dodataka. Za savršeni finiš obavezno poručite krckave, slatke frustule.

Ukoliko želite da doživite duh Kotora, posjetite agenciju za nekretnine MS Nekretnine. Naš stručni tim u kratkom roku pronaći će apartman koji odgovara vašim zahtjevima.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Compare Properties

Uporedite (0)